Pentru aceasta reteta de paste cu ragu am schimbat putin reteta sosului adaugand si mortadela ( este un fel de parizel cu bucati de grasime si pistachio printre el ).
Unii folosesc la sosul de ragu mai multe legume dar eu am ales s-a simplific pentru a simtii mai intens carnea tocata si mortadela.
Ingrediente:
400 gr paste late ( tagliatelle aici);
1 tipla de mortadela;
200gr carne tocata;
1catel de usturoi;
1 morcov;
jumatate de ceapa;
o legatura mica de patrunjel;
4 linguri sos de rosii;
2 linguri ulei de masline;
sare si piper;
Incingem uleiul adaugam usturoiul si il lasam putin dar sa nu devina aramiu pentru ca va da gust amar uleiului, apoi punem si restul ingredientelor carnea tocata, mortadela, morcovul dat pe razatoare, ceapa taiata marunt, sosul de rosii si putina apa lasam sa fiarba totul.
Intre timp puneti o oala cu apa si putina sare pe aragaz cand aceasta fierbe adaugati pastele lasati-le pana devin aldente.
Revenim la sos si cand apa a scazut iar carnea tocata este fiarta adaugam si patrunjelul sarea si piperul, dupa 15 min adaugam pastele amestecam bine, se servesc decorate cu parmezan ras langa un pahar de vin rosu si familie. Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu