joi, 26 noiembrie 2015

Sfecla rosie, dovleac si conopida pentru benelusi( de la 6 luni )

  
Incerc sa ii dau lui Davi mancarica cat mai diversa si sanatoasa totodata. Am zis sa incerc si sfecla rosie care stiu ca e foarte sanatoasa . Fiind printre putinele alimente-medicament  datorita proprietatilor de combatere a colesterolului,anemiilor ( copiilor anemici sau slabiti se recomanda cura cu suc de sfecla, tin minte ca si mama se chinuia cu mine sa beau suc dar nu prea a avut succes pentru ca nu e prea placut la gust)  reglarea tensiunii si a metabolismului , iar in timpul sarcinii daca este  consumata ajuta foarte mult fatul in dezvoltare si il fereste de asa zisele mutatii.
Sfecla rofie este bogata in acid folic ( vit B9), vit A,E, minerale precum Magneziu, Iod, Zinc,Fier, Potasiu si Sodiu.
Astfel spus dragi mamici e bine de introdus in alimentatia piticilor acest aliment .
Eu am combinat sfecla cu dovleac,ca tot am dovleac portocaliu in casa si parca nu se mai termina si conopida alba.

Ingrediente:
1 sfecla rosie mica;
50 gr dovleac;
3 buchetele (ciucuri) de conopida;
1lingurita ulei de masline;
1 lingurita parmezan;



Legumele se  fierb impreuna, atentie sfecla o punem mai la sfarsit deoarece e bine sa fie mai  putin fiarta . Pasam legumele adaugam o lingurita ulei de masline sau unt  si o lingurita de parmezan optional, se poate da copilului si fara dar eu vreau sa il obisnuiesc si cu  acest gust.  Pofta buna piticilor!!!


mancaciosul meu si mancarica de sfecla rosie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu