Incerc sa ii dau lui Davi mancarica cat mai diversa si sanatoasa totodata. Am zis sa incerc si sfecla rosie care stiu ca e foarte sanatoasa . Fiind printre putinele alimente-medicament datorita proprietatilor de combatere a colesterolului,anemiilor ( copiilor anemici sau slabiti se recomanda cura cu suc de sfecla, tin minte ca si mama se chinuia cu mine sa beau suc dar nu prea a avut succes pentru ca nu e prea placut la gust) reglarea tensiunii si a metabolismului , iar in timpul sarcinii daca este consumata ajuta foarte mult fatul in dezvoltare si il fereste de asa zisele mutatii.
Sfecla rofie este bogata in acid folic ( vit B9), vit A,E, minerale precum Magneziu, Iod, Zinc,Fier, Potasiu si Sodiu.
Astfel spus dragi mamici e bine de introdus in alimentatia piticilor acest aliment .
Eu am combinat sfecla cu dovleac,ca tot am dovleac portocaliu in casa si parca nu se mai termina si conopida alba.
Ingrediente:
1 sfecla rosie mica;
50 gr dovleac;
3 buchetele (ciucuri) de conopida;
1lingurita ulei de masline;
1 lingurita parmezan;
Legumele se fierb impreuna, atentie sfecla o punem mai la sfarsit deoarece e bine sa fie mai putin fiarta . Pasam legumele adaugam o lingurita ulei de masline sau unt si o lingurita de parmezan optional, se poate da copilului si fara dar eu vreau sa il obisnuiesc si cu acest gust. Pofta buna piticilor!!!
mancaciosul meu si mancarica de sfecla rosie |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu