marți, 24 noiembrie 2015

Risotto cu dovleac portocaliu si carnaciori

Pentru ca este sezonul dovleavului portocaliu am decis sa descopar mai multe retete la care se foloseste. Italienii au o multime de retete la care folosesc "zucca" dovleac portocaliu iar eu am ales pentru cina de aseara sa gatesc un risotto cu dovleac nu de al lor ci de  al nostru de pe pamant Bacauan, hmmmm ce " impaiata" ma simt cand spun " de al nostru" parca al lor nu ar fi  bun...dar e asa un sentiment placut cand gatesti si stii ca ai  folosit ceva de acolo de ACASA de la tine...infine, va marturisesc ca e foarte usoara, economica si gustoasa reteta, nici eu nu ma asteptam la un asa gust  super cu o asa combinatie .
Ingrediente:
300 gr orez;
500 gr dovleac portocaliu;
250 gr carnati proaspeti;
1 ceapa;
75 gr unt;
100 ml vin alb sec ( un pahar);
2 cuburi concentrat pui;
1litru de apa;
50 gr parmezan;
sare ;
piper;
Taiem ceapa marunt, dovleacul cuburi,carnaciori la fel rondele mici si ne apucam de treaba.
Incingem o tigaie si adaugam untul, peste untul topit punem ceapa si o lasam pana devine sticloasa dupa care adaugam carnaciorii amestecam bine pana devin albiciosi dupa care urmeaza dovleacul  si orezul amestecam contnuu ca orezul sa absoarba din unt si sa nu se lipeasca ( cam un minut ). Turnam vinul si lasam cateva minute sa scada dupa care adaugam apa si cuburile concentrat de pui, focul trebuie sa fie la mic pentru  a fierbe bine si a nu se prinde orezul, amestecam din cand in cand si gustam. Cand este aproape gata sezonam cu sare si piper dupa gust, adaugati parmezanul la final direct in farfurie.  Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu