joi, 19 noiembrie 2015

Pui in sos de rosii cu rozmarin si vin

  
    Pentru cina din aceasta seara  facut  pui in sos de rosii cu rozmarin si vin alb. Foarte gustoasa, usor de preparat si aromatizata  un succes ....cu siguranta o sa o pregatesc si  in weekend pentru prieteni. Noi  am servit-o cu garnitura de orez  si salata de rucola. Poate fi servita si cu paste sau cartofi.

    Ingrediente :

3 pulpe taiate bucati mici;
1 ceapa;
1catel de usturoi;
4 ling ulei de masline;
1 conserva de rosii ( poate fi folosit si sos de rosii simplu);
250 ml supa de pui ( eu am folosit de vitel);
150 ml vin alb;
1 lingurita ace de rosmarin uscate sau o crenguta verde intreaga;
putin patrunjel;

In uleiul incins pumem carnea si o prajim pe ambele parti potrivit nu o rumenim  tare. Dam carnea la o parte si in acelasi ulei si tigaie adaugam ceapa, usturoiul taiate marunt si rozmarinul cand ceapa devine sticloasa si moale turnam vinul, lasam sa fiarba 5 min dupa care adaugam rosiile de la conserva, carnea care am dato  mai devreme la o parte si supa de pui acoperim cu un capac si  lasam la foc potrivit sa scada lichidul pana se formeaza un sos. La final asezonam cu sare, piper si putin patrinjel. Pofta buna !!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu