Cum recent a fost sezonul ghebelor evident ne-am umplut si noi unul din sertarele congelatorului cu ghebe...favoritele noastre in categorie de ciuperci. Azi am decis sa gatesc ceva rapid, placinta cu ghebe stiam eu ceva ceva de la mama de reteta dar nu totul, am mai cautat pe net iar eu am adaptato nitel si a iesit foarte buna.
Ingrediente:
500 gr ghebe;
2 morcovi;
1 ceapa;
1 ardei;
2 oua ( am uitat sa le pun pentru poza );
patrunjel;
1 pachet de aluat pentru placinta;
4 linguri pulpa de rosii;
sare;
piper;
Incingem uleiul intr-o tigaie adanca, adaugam ceapa,ardeiul si patrunjelul dupa cateva minunte adaugati morcovul dat pe razaroare calim legumele apoi punem ghebele maruntalite, un pahar cu apa si cele 4 linguri de sos de rosii si lasam la foc potrivit timp de 30-40 min.
Intre timp asezati foia de placinta intr-o forma si zbate-ti 2 oua intr-un bol, dupa ce au terminat de fiert ghebele si legumele opriti focul asezonati cu sare, piper, adaugati ouale zbatute, amestecati bine compozitia si rasturnati in tava apoi dati la cuptor pentreu inca 45 min pana devine aurie marginea de la aluat. Pentru a o taia mai bine lasati sa se raceasca cateva minunte. Pofta buna!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu