La aceasta reteta de viata cu legume nu stiu daca am notat totul ca si la tv, cert este ca a iesit o minunatie de mancare.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 gr carne de vita;
4 morcovi;
3 cepe (nu foarte mari);
300 ml bere;
4 linguri pasta de rosii;
3 foi de dafin;
cimbru ( cam 6 fire);
500 ml apa sau supa de vita ( eu am folosit supa de vita facuta de mine in timp ce pregateam mancarica aceasta pentru ca initial voiam sa foloseac apa);
4 linguri de faina alba;
4 linguri ulei de masline.
sare;
piper;
Mod de preparare:
Carnea de vita taiata cuburi o dam prin faina (pastrati o lingura de faina pentru final) si o punem in uleiul incins pana devine albicioasa apoi adaugam legumele, cimbrul si dafinul dupa cateva minute adaugam berea acoperim cu un capac si lasam circa 15 min. Cand a scazut berea punem apa sau supa depinde ce preferati, pasta de rosii, asezonam cu sare si piper apoi dam la cuptor timp de 40 /60 min la 180 grade. La final o lingura de faina o amestecam cu 100 ml apa o incorporam in mancare si o mai lasam pentru 5 min la cuptor apoi scoatem si servim cu pofta mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu