miercuri, 9 septembrie 2015

Paste cu dovleac verde, ciuperci si sos de rosii.

Astazi am vrut o mancare usoara, si simplu de preparat. De cand cu David in familia noastra caut sa gatesc cat mai rapid si cat mai consistent tinand cont si de faptul ca alaptez si nu pot sa mananc orice pentru a nu-i provoca disconfort micutului. Asa ca am decis sa fac o pasta, la noi in famile s-e mananca des  paste pentru ca ne plac si probabil pentru ca traim in Italia ( mama pastelor )influenteaza alimentatia noastra.
Pentru inceput avem nevoie de:
-250 gr  spaghete ( eu folosesc cantitati "din ochii" nu cantaresc) ;
- 1dovlecel verde (zuchin) ;
- 1 cutie ciuperci conservate in ulei ;
- 5/6 rosii chery sau 2 rosii medii ;
- 1catel de usturoi ;
- cateva frunze de busuioc ;
- 2 linguri  ulei de masline ;
- parmegiano ( pentru final la alegere) ;
Modul de preparare este foarte simplu:
  Punem apa la fiert cu  putina sare  cand apa fierbe adaugam spaghetele .
  Intr-o tigaie adanca punem uleiul de masline apoi usturoiul pe care nu il lasam sa se rumeneasca deoarece da un gust amar, il lasam doar cateva minunte pentru aroma apoi il scoatem, adaugam rosiile si dovlecelul taiate rondele (adaugati si putina apa pentru a l-e inabusii  ), spre final punem si ciupercile  lasam sosul pe foc inca 10 min  , dupa care adaugam  pastele  l-e mai lasam  5 min la foc mic dupa care Pofta buna!
Eu adaug parmeganul pe paste in farfurie inainte de a le servii. Recomand cu  caldura aceasta reteta simpla si delicioasa care poate fi o cina perfecta alaturi de un pahar cu vin alb.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu