vineri, 4 decembrie 2015

Papanasi cu smantana si dulceata



De mult aveam pofta de papanasi asa ca am rugat-o pe mama sa imi trimita branza dulce de vacuta ca sa imi fac pofta. Nu ca aici nu as gasi branza dulce dar prefer gustul branzei din Romania de la vacuta matusii mele. Asa ca aseara am pregatit la desert panasi cu smantana si dulceata. Pentru mine au fost pe post de cina  :)))  au iesit super gustosi, autentici.


Ingrediente:
500 gr branza de vaci dulce sau scoapta ii mai spune mama;
3 oua;
250 gr zahar;
400 gr faina;
4 linguri de gris;
2 linguri smatana + extra pentru ornat la final ( cate o lingura la fiecare papanas);
coaja de  la o lamaie ( eu am folosit 2 mai mici, foarte mici );
1 plic praf de copt;
1 lingurita sare
dulceata de prune sau orice alta dulceata preferati ori aveti in casa pentru ornat;




Pentru inceput cu un tel amestecam bine branza,ouale, zaharul,cele 2 linguri de smantana,grisul si coaja de lamaie pana ce zaharul s-a topit apoi treptat adaugam faina, sarea si praful de copt. Se va forma un aluat lipicios deci nu va iesi ca aluatul de gogosii, asa trebuie sa fie lipicios, cand il modelam luam putina faina in mana.



 Lasam apoi aluatul la rece 30 de min dupa care il scoatem, luam fina in mana si incepem a modela gogosele  in mijlocul carora facem o gaura  si separat pentru fiecare gogosica cate o biluta de aluat, dupa ce terminam de modelat papanasii il mai lasam 15-20 de min la odihnit, intre  timp intr-un vas adanc incingem o cantitate mai mare de ulei pentru a cuprinde papanasii cand ii punem la prajit.



 Cand uleiul este incins punem papanasii pe rand la prajit la foc mediu, dupa ce se prajesc pe ambele parti ii scoatem pe o hartie absorbanta. Mie mi-au iesit 9 portii, se servesc calduti ornati cu o lingura de smantana si dulceata pe deasupra. Usor nu ?  POFTA BUNA!!!!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu