joi, 3 decembrie 2015

Ciorba radauteana




La mine in familie cand eram la mama de sarbatori obligatoriu se manca ciorba de burta sau radauteana, si cum zilele astea ma gandeam ce voi gatii de craciun mi-am propus sa fac si eu ciorba radauteana doar ca nu am  mai avut rabdare pana atunci  si am  zis  sa fac si  azi, oricum e favorita sotului si a mea deci in 2 zile e gata. Asa ca am cotrobait prin ladite dupa radacinoase si m-am apucat de treaba.



 Ingrediente:
1 piept mare de pui, eu am mai pus  si putina carne de porc aproximativ 150 gr;
2 morcovi;
2 radacini de pastarnac;
1/2 radacina de telina;
1 radacina patrunjel;
1 ceapa;
1 cartof mic;
1 ardei rosu ( cromatic la final e mai placut cu ardei rosu, dar puteti folosii si altfel de ardei);
500 gr smantana grasa;
2 galbenusuri de ou( am uitat sa le fotografiez)
3 catei de usturoi( dupa gust);
1 legatura patrunjel;
6 linguri de otet sau zeama de la 2 lamaii pentru cine nu suporta otetul ( dupa gust si pe acestea am uitat sa le pun pentru poza);
sare;
piper;
   
Punem carnea  taiata cubulete la fiert cu putina sare unii prefera sa o fiarba intreaga apoi cand o scot sa o maruntaleasca, eu am preferat sa o maruntalesc de la inceput dar am adaugat si osul de la piept in apa, luam spuma care se formeaza de la carne, cand nu se mai formeaza spuma adaugam si legumele taiate grosier oala trebuie sa fie plina cu apa, dam focul incet si lasam sa fiarba toate bine.



 Intre timp facem dressingul pentru ciorba, peste smantana adaugam galbenusurile de ou si usturoiul pisat.

Cand legumele si carnea au fiert strecuram ciorba iar zeama o punem inapoi la foc mic luam cateva polonice din zeama si adaugam incet peste dressingul facut mestecand intruna pentru a nu se inchega ouale si smantana.
Separam legumele si carnea in bolurii diferite, o parte din legume cam un sfert le taiem marunt iar restul le pasam. Acum la final oprim focul punem carnea si legumele inapoi in zeama, adaugam dressingul,sare,piper,patrunjelul taiat marunt si acrim cu otet sau lamaie dupa gust.





O bunatate de ciorba care merge foarte bine la masa de sarbatori, ideala pentru barbati cand au nevoie de ''ceva acreala'' daca au nevoie....Pofta buna!!!




                                           








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu